Maison Troisgros, Ouches, Frankrijk

Maison Troisgros was decennialang het een synoniem voor de oerklassieke Franse keuken.

OP HET BORD Maison Troisgros heeft al 53 jaar drie Michelinsterren. Decennialang was het een synoniem voor de oerklassieke Franse keuken. Pierre Troisgros geldt als de peetvader van de nouvelle cuisine. Zijn zoon Michel installeerde een lichte driesterrenkeuken die hij als ‘friszurig’ typeert.

Advertentie
©Felix Ledru

IN DE KEUKEN Michel Troisgros staat sinds 1983 in de zaak. Hij is de kleinzoon van de stichter Jean-Baptiste. Intussen staat ook César, de oudste zoon van Michel en Marie-Pierre, in de keuken. Zijn jongere broer Léo is actief in La Colline du Colombier, een ander restaurant van de familie.

Advertentie

IN HET GEHEUGEN Bij Troisgros beleefden al veel foodies hun meest memorabele culinaire ervaring. In 2017 verhuisde het restaurant van het centrum van Roanne naar een indrukwekkend gerenoveerd landgoed van 17 hectare net buiten de stad. Buiten vind je prachtige natuur, binnen een schat aan moderne kunst. Ondanks de status van instituut is de omgang vrij informeel.

AAN TE BEVELEN De iconische ‘saumon à l’oseille’ (zalm met zuring) van Pierre staat soms nog op de kaart.

OP DE REKENING Er zijn menu’s voor 120 en 320 euro, zonder drank. Het menu waarvoor gerechten bij wijnen worden gezet in plaats van omgekeerd, kost 530 euro.

©Marie-Pierre Morel
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer