© Pieter D'Hoop

Hertog Jan at Botanic, Antwerpen

Er valt niks te kiezen, alleen te ondergaan. De chef vraagt om je over te geven volgens het omakaseprincipe.

OP HET BORD In een sereen decor geef je je over aan het talent van een driesterrenchef die te lang moest focussen op zaakvoerder zijn. Er is geen menu, de chef vraagt om je over te geven volgens het omakaseprincipe. Hij kookt zoals hij zou koken voor zijn beste vrienden. Verwacht pure luxe en heftige smaken: wagyu met kersen, om maar iets te zeggen.

IN DE KEUKEN Gert De Mangeleer miste al een tijdje zijn eigen speeltuin: een keuken waar hij en hij alleen de baas is. In oktober opende Hertog Jan 2.0 in het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary en daar kookt hij voortaan twee weken per maand voor een select gezelschap van maximaal 22 gasten.

Advertentie
Advertentie
© Pieter D'Hoop

IN HET GEHEUGEN De tickets voor deze ‘gig’ zijn schaars. Je kunt zelfs niet reserveren, alleen je naam doorgeven via de site. Het restaurant contacteert je vervolgens om een datum voor te stellen. Je moet geduld hebben, maar dat wordt ruimschoots beloond met een onvergetelijke ervaring.

AAN TE BEVELEN Er valt niks te kiezen, alleen te ondergaan. Vooral het ‘geheime gerecht’ is ontroerend en erg bijzonder.

OP DE REKENING 345 euro per persoon, exclusief wijnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer