Een adembenemende locatie waar slakken, zeewier, vissen, algen en schelpdieren de hoofdrol spelen op het bord.
Op het bord Het verhaal moet kloppen natuurlijk. Wie een onderwaterrestaurant runt, zorgt er ook voor dat dat duidelijk wordt op het bord. Het resultaat: slakken, zeewier, vissen, algen en schelpdieren spelen de hoofdrol op deze spectaculaire plek. Wie weet, zie je ze wel voorbijzwemmen. Het zou kunnen.
In de keuken De Deen Nicolai Ellitsgaard is een rasechte aanhanger van de ‘Nordic cuisine’. Met zijn personeel schuimt hij de omliggende bossen en zee af op zoek naar interessante en dus vooral lokale ingrediënten. Die combineert hij in een vast menu dat ofwel met sapjes of met wijn vergezeld kan worden.
In het geheugen We moeten een kat een kat noemen: het is vooral de adembenemende locatie die bijblijft, vijf meter onder het wateroppervlak. Under biedt zo een exclusieve blik in het mariene ecosysteem van de Noord-Atlantische Oceaan. Under betekent trouwens niet alleen ‘onder’, het is ook Noors voor ‘verwondering’, en die betekenis is hier volledig op haar plaats.
Aan te bevelen Vooral op tijd boeken is een goede tip. Intussen worden al reservaties genoteerd voor de zomer van 2022.
Op de rekening Het onderdompelingsmenu (what’s in a name) kost 2450 Noorse kroon, zo’n 250 euro. Voor wijn komt daar 170 euro bij, voor sapjes 85 euro. Bijzonder detail: de menukaart krijg je pas te zien bij de rekening.
Bålyveien 48, 4521 Spangereid, under.no