Vliegende varkens, reuzengrote ijshoorntjes en roze zetels. De eetzaal, ingericht in een voor het overige braaf NH Hotel, is een surrealistische ode aan de verbeelding.
Op het bord Kalfstong, habaneropepers, eitjes van vliegvis en krokante rijst. Het is maar een van de bizarre gerechten uit het degustatiemenu in twaalf gangen. Soms duiken in dat menu ook signatuurgerechten op, zoals kreeft uit Galicië die aangespoeld lijkt op het strand, omgeven door een ‘huid’ van bloemen en buffelmelk en chutney van tomaat. Veel Aziatische invloeden in de gerechten.
In de keuken Dabiz Muñoz (41) opende DiverXO in 2007. Op zijn 33ste werd hij de tweede jongste chef ooit die drie Michelinsterren kreeg. Zijn eerste ervaring deed hij op in Viridiana in Madrid, zijn toenmalige lievelingsrestaurant. De Aziatische invloeden in zijn gerechten hield hij over aan werk in Londen bij Nobu en Hakkasan.
In het geheugen Vliegende varkens, reuzengrote ijshoorntjes en roze zetels. De eetzaal, ingericht in een voor het overige braaf NH Hotel, is een surrealistische ode aan de verbeelding. Dit is ‘wacky wonderland’, vond de redactie van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ tijdens een bezoek.
Aan te bevelen Op de zevende verdieping van het shoppingcenter El Corte Inglés in Madrid heeft Muñoz een hippe bistro ingericht, StreetXO.
Op de rekening Het ‘menu van de vliegende varkens’ kost 250 euro.
NH Eurobuilding, Calle del Padre Damián 23, Madrid, tel. +34.9.15.70.07.66, diverxo.com