In dit heel aparte universum, waar de Japanse keuken nooit ver weg is, komen heel bijzondere smaken en technieken samen, zoals in een tomatenconsommé met shisoparels.
Op het bord Bij tartaar van zeebaars en kaviaar komt umeboshi, die Japanse gefermenteerde pruim. Sushi van truffel en ganzenlever. Planktonpuree met hooi-olie. In dit heel aparte universum, waar de Japanse keuken nooit ver weg is, komen heel bijzondere smaken en technieken samen, zoals in een tomatenconsommé met shisoparels.
In de keuken Jan Tournier, een chef die onder meer ervaring opdeed in Het Gebaar, begon in 2009 in het centrum van Lommel met zijn eigen zaak, geen evidente plek voor een eigenzinnig restaurant. Toch vond zijn talent na een paar jaar erkenning: in november 2019 kreeg Tournier een tweede Michelinster.
In het geheugen Cuchara is gevestigd in het voormalige huis van de grootouders van de chef. De grote ramen bieden uitzicht op de binnentuin. Het door Tournier zelf bedachte decor is al even bijzonder als de gerechten: bijna alles is hier zwart, tot en met de waterfles op het zwarte tafelblad. Aan het plafond hangt een zwevende boomstam: dit is het meest apart ingerichte sterrenrestaurant in België.
Op de rekening Een menu in zeven gangen kost 155 euro, voor tien gangen betaal je 215 euro.
Lepelstraat 3, Lommel, tel. 011/75.74.35, cuchara.be