Een voormalige loods, niet ver van het stadscentrum, is het spectaculaire decor voor een eetervaring in vijftig impressies en vijf uur.
Op het bord Een sneeuwbal van tomatenwater, op te eten met handschoenen. Een nagemaakte kippenpoot, geserveerd in een kooi die ons herinnert aan de leefruimte van een kweekkip. Een omelet blijkt een membraan van eigeel dat een vulling van comté en ei bevat. Het brood is gemaakt van vijftig laagjes aardappelzetmeel. Een duivenfilet gaat eerst in een bad van bijenwas en komt dan aan tafel met duivenveren.
In de keuken Alchemist Rasmus Munk (30) wil ons een ‘holistische’ ervaring meegeven, waarin we ook nadenken over ethische thema’s, zoals het kweken van dieren. De bijzondere manier waarop hij dat doet, maakt indruk. Eind 2019, zeven maanden na de opening van zijn restaurant, kreeg de chef twee Michelinsterren achter zijn naam.
In het geheugen Een voormalige loods, niet ver van het stadscentrum, is het spectaculaire decor voor een eetervaring in vijftig impressies en vijf uur. Zodra de enorme bronzen poort openzwaait, belanden gasten in vijf zalen, van een lounge met zetels tot een reuzenkoepel met videoprojecties tegen de wanden. ‘Ik wil dat gasten het gevoel krijgen dat ze de realiteit achter zich gelaten hebben’, zegt Munk.
Op de rekening Het menu ‘50 impressies’ kost 3500 Deense kronen, zo’n 470 euro.
Refshalevej 173 C, Kopenhagen, tel. +45.31.71.61.61, alchemist.dk