De keuken van Niko Romito (drie Michelinsterren) is 100 procent Italiaans en de gerechten zijn het resultaat van een permanente zoektocht naar de essentie van smaak.
Op het bord De keuken van Niko Romito (drie Michelinsterren) is 100 procent Italiaans en de gerechten zijn het resultaat van een permanente zoektocht naar de essentie van smaak. We zitten bij een chef-kok die erin geslaagd is van zijn keuken een hedendaags kunstwerk te maken.
In de keuken Niko Romito is een van die selfmade chefs die de regels en technieken van de keuken op hun eigen manier interpreteren.
In het geheugen Als je na een rit van twee uur vanuit Napels de wereld van Niko Romito en zijn zus Cristiana betreedt, ontdek je, zowel in het restaurant als in de negen kamers van het hotel, een tijdloze elegantie. Die schijnbare soberheid vinden we ook terug in het visuele aspect van de gerechten.
Aan te bevelen De gegratineerde bloemkool met bloemkoolwater is een signatuurgerecht, net als alle andere gerechten met één ingrediënt (aubergine, ui, groene kool). De duif met pistache, de eendenfilet koud geserveerd met gerookt water zijn allemaal gerechten die je meevoeren naar een andere wereld van smaken, elegant en intens.
Op de rekening Het menu: 150 euro. Selectie van (uitzonderlijke) wijnen: 100 euro.
Piana Santa Liberata, 67031 Castel di Sangro, tel. +39.86.46.93.82, nikoromito.com