Pizza, pizza en nog eens pizza, dat is wat Franco Pepe, de beste pizzaiolo ter wereld, op de kaart zet.
Op het bord Pizza, pizza en nog eens pizza, dat is wat Franco Pepe, de beste pizzaiolo ter wereld, op de kaart zet. Hij is de kleinzoon van de pizzabakker van dit dorp van 5000 zielen, op zo’n 50 kilometer boven Napels. De bakkunst wordt hier van generatie op generatie doorgegeven.
In de keuken staan Franco en zijn zoon Stefano. Soms is Franco er niet, hij is ondertussen een soort vliegende pizzaiolo geworden.
In een dorp tussen Napels en Rome is de beste pizzaiolo van de wereld aan het werk.
In het geheugen Je kunt er niet naast kijken: tot ´s avonds laat staat een rij volk aan te schuiven in het trappensteegje. Mensen komen zelfs van Rome om dit unieke ‘heerlijke en makkelijk verteerbare’ deeg te proeven, zoals de maestro zelf zegt. En er zijn tal van variaties.
Aan te bevelen De margherita sbagliata of foute margherita is uitgegroeid tot een icoon. De topping bestaat uit mozzarella di bufala, passata van rauwe tomaat en pesto van basilicum met olijfolie. Er is ook de alleterata met tonijn en uiencrème. En de gefrituurde pizza’s (pastiera fritta) zijn echte delicatessen.
Op de rekening De prijzen variëren van 15 tot 20 euro per bord.
Vico S. Giovanni Battista, 3, 81013 Caiazzo, tel. +39.08.23.86.27.18, pepeingrani.it