In zijn ouderlijke restaurant serveert Alexandre Gauthier een keuken waarin hij zijn creativiteit de vrije loop laat, zowel qua smaakassociaties als in de presentatie.
Op het bord In zijn ouderlijke restaurant serveert Alexandre Gauthier een keuken waarin hij zijn creativiteit de vrije loop laat, zowel qua smaakassociaties als in de presentatie. Hijzelf spreekt van een ‘cuisine d’auteur’, hedendaags, maar geworteld in het terroir van de Opaalkust.
In de keuken Toen Gauthier in 2003 aan de potten verscheen, wilde hij meer neerzetten dan een groot restaurant. Een huis van vrijheid en expressie moest het worden. Met Patrick Bouchain als architect creëerde hij nieuwe, spectaculaire gebouwen, te midden van de wilde natuur. Michelin aarzelde, maar in 2008 kreeg hij een ster. In 2017 volgde de tweede.
In het geheugen Het sap droop van onze kin toen we hier een onvergetelijke, dikke klomp kreeftenvlees uit het vuistje aten, opgediend in smeulende dennentakken. Overnachten in de slaaphutten helpt om je aan het einde van de wereld te wanen.
Aan te bevelen De experimentele, maar altijd boeiende gerechten proef je sowieso. Kikkerbillen worden hier op hun allerbest bereid. Ze zijn het enige wat Gauthier van zijn ouders overnam.
Op de rekening ‘s Middags is er een menu van negen gangen voor 155 euro, ‘s avonds eet je elf bereidingen voor 215 euro, zonder drank. Gerechten à la carte: 45 tot 85 euro.
Rue de la Grenouillère 19, 62170 La Madeleine-sous-Montreuil, tel. +33.3. 21.06.07.22, lagrenouillere.fr