Het avontuur begint met een opeenvolging van hapjes, zoals de overheerlijke churros met forel.
Op het bord Het avontuur begint met een opeenvolging van hapjes, zoals de overheerlijke churros met forel. De naam Toma (‘nemen’ in het Spaans) is een woordspelletje en verwijst naar de Iberische moeder van de chef-kok.
In de keuken In de open keuken met een indrukwekkende pizzaoven wordt Thomas Troupin omringd door vier koks. Troupin volgde zijn opleiding bij tweesterrenkok Sang Hoon Degeimbre en behaalde een ster bij La Menuiserie (Waimes), voordat hij hier aan de slag ging.
In het geheugen De prachtige Jardin des Bégards, ingericht als terras bij mooi weer en een verwijzing naar de cisterciënzerorde die hier ooit gevestigd was, duikt voor ons op als we door een steegje op de Boulevard de la Sauvenière lopen, op wandelafstand van de Opéra Royal de Wallonie-Liège. Met de financiële en logistieke steun van een ondernemer uit Malmédy creëerde Thomas Troupin een decor dat net uit een film lijkt te komen.
Aan te bevelen Geen ellenlange kaarten in dit restaurant. Toma werkt met een vijf- en zevengangenmenu. De forel van Ondenval en de aroma’s van de houtoven zijn gewoon overheerlijk.
Op de rekening Zonder aangepaste wijnen betaal je voor het vijf- en zevengangenmenu respectievelijk 80 en 95 euro. Een uitstekende natuurlijke champagne (pinot meunier) wordt aangeboden voor 95 euro.
Boulevard de la Sauvenière 70bis, Luik, tel. 04/295.20.98, toma-restaurant.be