In Les Brigittines wordt de Frans-Belgische brasseriekeuken als kostbaar erfgoed bewaard en tegelijk geactualiseerd.
Op het bord In Les Brigittines wordt de Frans-Belgische brasseriekeuken als kostbaar erfgoed bewaard en tegelijk geactualiseerd. Bovendien druipt de passie voor zowel bier als wijn van de kaart. GaultMillau 2020 bekroonde de zaak vorig jaar terecht tot ‘Brasserie van het Jaar’.
In de keuken De eigenaar en chef Dirk Myny is de zoon van een Vlaamse vader en een Waalse moeder. Hij wist altijd al dat hij kok zou worden. Na zijn opleiding in de hotelschool van Wemmel werkte hij bij de grootheden Eddie Van Maele, Guy Van Cauteren (‘t Laurierblad) en Michel Beyls (L’Oasis). Een echte vakman, dus.
In het geheugen Je smult in een oud art-decopostgebouw aan de Zavel vlak bij de Marollen, met een heerlijk interieur, inclusief houten bar en open haard.
Aan te bevelen Het is moeilijk kiezen tussen in kriek van Cantillon gesmoorde kalfswang of Myny’s zennepot: zuurkool gekookt in geuze van Cantillon, bloempanch (de traditionele zwarte worst van Brussel), droge worst, en wulken.
Op de rekening Een voorgerecht kost gemiddeld 20 euro, een hoofdgerecht 32 euro. Er is een avondmenu in vier gangen voor 65 euro.
Kapellemarkt 5, 1000 Brussel, tel. 02/512.68.91, lesbrigittines.com