© Danilo Scarpati

Il Cavallino, Maranello, Italië

De pure Italiaanse keuken, zoals ze moet zijn. Van een tagliatelle al ragù over cotechino (varkensworstjes) alla Rossini tot bistecca Testarossa.

Op het bord De pure Italiaanse keuken, zoals ze moet zijn. Van een tagliatelle al ragù over cotechino (varkensworstjes) alla Rossini tot bistecca Testarossa. Dat laatste verwijst dan vooral naar de legendarische locatie van dit restaurant, recht tegenover de Ferrari-fabriek in Maranello.

In de keuken Het originele restaurant bestaat al sinds 1950 en sloot de afgelopen twee jaar de deuren voor een grondige renovatie. Ook de gerechten werden onder handen genomen, door niemand minder dan grootmeester Massimo Bottura. De dagelijkse leiding van de keuken ligt in handen van chef Riccardo Forapani, die onder Bottura’s vleugels werd opgeleid bij Osteria Francescana (zie p. 107).

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Dit was het restaurant waar Enzo Ferrari koninklijke gasten en celebrity’s mee naartoe nam om met hen te lunchen. Het traditionele interieur werd door de Frans-Iraanse architecte India Mahdavi in een nieuw, Ferrari-rood jasje gestoken.

Aan te bevelen Je kunt hier alleen een plekje veroveren door te reserveren via de Ferrari-website, onder het tabblad Universe. En als je een Ferrari bestelt en die zelf in Maranello gaat afhalen, is de lunch zelfs gratis.

Op de rekening Het vijfgangenmenu kost 65 euro, à la carte betaal je zo’n 25 euro voor een hoofdgerecht.

Via Abetone Inferiore 1, 41053 Maranello, ferrari.com

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer