De Berlijnse ziel is al vaak geïmiteerd met faux industriële decors, maar in deze voormalige fabriek in de hippe wijk Neukölln ademen de muren nog écht geschiedenis.
Op het bord Ja, het bestaat, een eigentijdse, Duits-Franse keuken met respect voor traditie en met uitstekende ingrediënten, maar dan een die dicht aanleunt bij wat we ‘modern Europees’ durven te noemen.
In de keuken Chef Daniel Achilles (ex-Reinstoff) heeft vorig jaar de keuken overgenomen van Tim Tanneberger. Samen met zijn nieuwe souschef Julius Nowak kiest hij voor een ongecompliceerde, minimalistische keuken, aangevuld met regionale specialiteiten onder de noemer Neuköllner Finesse.
In het geheugen De Berlijnse ziel is al vaak geïmiteerd met faux industriële decors, maar in deze voormalige fabriek in de hippe wijk Neukölln ademen de muren nog écht geschiedenis. Het pand uit 1900 werd zeventig jaar gebruikt als distilleerderij voor likeuren. Na een grondige renovatie met behoud huist hier nu een trekpleister voor foodies.
Aan te bevelen Het menu verandert regelmatig. De vegetarische pompoenravioli met spinazie, eigeel en mimoletteschuim is verrukkelijk. Wie gaat voor het meergangenmenu krijgt een mooie impressie van verschillende smaken.
Op de rekening Het viergangenmenu kost 78 euro, voor vijf gangen betaal je 91 euro.
Elbestrasse 28/29, Berlijn, tel. +49.30.62.98.12.12, eins44.com