De productopsomming van de menukaart laat al vermoeden dat dit restaurant nabij Leuven voor de klassieke gastronomie gaat.
Op het bord Oesters, ganzenlever, kalfszwezerik en reebok. De productopsomming van de menukaart laat al vermoeden dat dit restaurant nabij Leuven voor de klassieke gastronomie gaat. Kwaliteitsingrediënten krijgen heel uiteenlopende behandelingen: een oester verschijnt licht gerookt en omgeven door zeewier aan tafel, bij gebakken ganzenlever komen kumquats en pecannoten.
In de keuken De Fransman Sébastien Kister is afkomstig uit de Elzas en werkte bij grote Belgische chefs zoals Bruneau en Mattagne. In dit kasteeldomein slaat hij de brug tussen de klassieke keuken uit zijn thuisland en de vernieuwing die hij in België oppikte: hij serveert zowel gerookte eendenborst met linzen als tonijn met groene curry.
In het geheugen Hier eet je in een piekfijn gerenoveerde hoeve die deel uitmaakt van een kasteeldomein waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 17de eeuw. Bij het domein horen wijngaarden, idyllisch gelegen op een helling tegenover het restaurant.
Aan te bevelen Probeer een paar van de wijnen van het domein: zeker de grüner veltliner en de op Franse eik gerijpte chardonnay zijn de moeite waard.
Op de rekening Viergangenmenu voor 83 euro, voorgerechten vanaf 28 euro, hoofdgerechten rond 45 euro.
Kerkdreef 1, Linden, tel. 016/88.82.86, de-victorie.be