Een ‘boerse’ keuken in goeie zin: oer-Hollands, maar stevig herdacht en allesbehalve klassiek.
Op het bord Dit is de absolute top, met een sterke signatuur. Het is een ‘boerse’ keuken in goeie zin: oer-Hollands, maar stevig herdacht en allesbehalve klassiek. Jonnie Boer werkt met een enorm netwerk van leveranciers voor streekproducten zoals lam, kooi-eend, snoekbaars, biet en berkensap. Producten zoals kippenharten en kabeljauwtongen schuwt hij niet. Geintjes zoals een eetbare joint kunnen ook: eten is entertainment.
In de keuken Jonnie Boer begon hier op zijn 21ste als leerling-kok. In 1992 namen hij en Thérèse de zaak over. Nu sturen ze een team aan van 120 medewerkers. Sinds 2004 heeft De Librije drie sterren. Boer is groot geworden door artisanaal en eigenwijs te werken.
In het geheugen Bij aankomst geef je de autosleutel aan de voiturier. Na het diner brengt een chauffeur je naar de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle: daar is Hotel De Librije gevestigd.
Aan te bevelen Bestel de kaasbereiding van époisses, konijnenniertjes en chorizo. Ooit was een hoofdgerecht van reegeit met een saus van bloedworst hier zo lekker dat we de portie wat te klein vonden. Een compliment, al had de chef dat niet als dusdanig begrepen.
Op de rekening Zeven gangen voor 227,50 euro; tien voor 270 euro.
Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle, tel. +31.38.853.00.00, librije.com