Sabato tipt de wijnbar, sommelier Sebastian Rodo van cocktailbar Arthur Orlans in Brussel tipt drie lievelingsflessen, van een geturfde whisky tot een gerijpte rum.
Kleermaker Hier huisde al sinds eind 19de eeuw Arthur Orlans, een chique kleermaker voor heren. Interieurontwerper Francesco Ravo nam het pand in 2017 over en combineerde de oude charme met hedendaags comfort. Het resultaat is een weelderige mix van hout, Schots geruit tapijt, gedempt licht en een koekoeksklok. Vanaf een kruk aan de lange toog zie je de bartenders aan het werk.
Bekroond GaultMillau heeft Arthur Orlans eind 2021 uitgeroepen tot ‘beste cocktailbar van België’. De gids roemt het gastheerschap en de zeer verfijnde cocktails, waaronder heel wat eigen creaties. Arthur Orlans is al het tweede Brusselse cocktailproject van Ravo: hij verwierf bekendheid met La Pharmacie Anglaise, een al even gestileerde bar bij het Koningsplein.
Sommelier Sebastian Rodo krijgt aan de bar deskundige hulp van Gonçalo Guedes, een Portugese bartender. Rodo zelf is een autodidact: hij combineerde zijn job als barman jarenlang met zelfstudie en experimenten:
zo maakt hij gefermenteerde sappen om er complexere cocktails mee te bereiden.
Gedistilleerd Al staat er wat bier en champagne op de kaart, toch brengt deze bar vooral een ode aan tientallen soorten rum, single malt whisky, gin en andere distillaten. Die belanden ook in de verzorgde cocktails. De kaart lijst zeven eigen cocktails op, naast de tientallen klassiekers.
Eten Een piepkleine kaart met hapjes, van grissini met olijventapenade tot een kaasbord: dat kan beter.
Rekening Cocktails tussen 15 en 19 euro. Voor een glas champagne betaal je 16 euro, voor een flesje bier 9 euro. Tapas van 12 tot 25 euro.
Arthur Orlans, Dansaertstraat 67, 1000 Brussel. Tel. 0499/82.99.47
arthurorlans.com
Zondag en maandag gesloten. Andere dagen open vanaf 17 uur (op zaterdag vanaf 16.30 uur).