Achter de Instagramwaardige looks van ‘sun-kissed goodness on a plate’ zitten wel degelijk de echte smaken van de Algarve.
OP HET BORD Zelf omschrijven ze bij Orta de keuken als ‘sun-kissed goodness on a plate’ en gelijk hebben ze. Van Portugese kazen met tomatenboter en versgebakken brood tot ceviche met huisgemaakte pickles: álles smaakt hier naar de Algarve. De kaart van Orta is hip, maar achter de Instagramwaardige looks zitten échte smaken en gerechten die langer blijven hangen dan een foto.
IN DE KEUKEN Orta is het zonnige restaurant van Casa Mãe, misschien wel het mooiste boetiekhotel aan de zuidwestkust van Portugal. Op de vloer liggen terracottategels, aan de muur hangen vrolijke wandtapijten en op het terras word je omgeven door de moestuin waar het merendeel van de groenten en kruiden vers geplukt worden. ‘Tranquilidade’ hangt in de lucht en zit ook in de afspeellijst van het hotel, terug te vinden als souvenir op Spotify.
AAN TE BEVELEN Van brunch over lunch tot hapjes en diner: je kunt de hele dag binnen waaien en dat maakt van Orta een place to be. Op de kaart staan petiscos (Portugese tapas) ‘uit de tuin’ en ‘uit de zee’.
OP DE REKENING Gemiddeld 7 euro voor petiscos en 20 euro voor een hoofdgerecht.