Chef Magnus Ek en zijn vrouw Agneta Green deden al aan lokale en biologische ingrediënten nog voor het als hip werd beschouwd.
OP HET BORD Een tiengangenmenu tjokvol duurzame en lokale ingrediënten die grotendeels op de eigen Oaxen Farm geproduceerd worden. De gerechten weten telkens te verrassen door de onverwachte combinaties van bijvoorbeeld forel met appelmiso over asperges met rabarber tot lamssteak met zeewier.
IN DE KEUKEN Chef Magnus Ek en zijn vrouw Agneta Green deden al aan lokale en biologische ingrediënten nog voor het als hip werd beschouwd. In 1994 begonnen ze een restaurant in Oaxen, een eiland voor de Zweedse kust. Het verhuisde in 2013 naar een herbouwde scheepsloods aan het water, in het centrum van Stockholm. Oaxen Krog kreeg al twee Michelinsterren opgespeld.
IN HET GEHEUGEN De boot tegenover het restaurant is ingericht als boetiekhotel. Wie de ervaring compleet wil maken (en van de wijnen wil genieten) boekt hier dus best een nachtje.
AAN TE BEVELEN Oaxen heeft ook een bistroconcept, de Oaxen Slip. Ideaal voor wie sneller en goedkoper wil eten of er niet in slaagde een reservatie in de Krog te bemachtigen.
OP DE REKENING Het degustatiemenu begint bij 2450 Zweedse kronen (225 euro).