De zaterdag/sabato van John Noseda, dj en nightlifeondernemer: een hotelbuffet aan huis, meditatief koken en overnachten in hotel mama.
‘In mijn ideale wereld vertoef ik elke zaterdag in een andere stad.’ Maar de voorbije twee jaar waren de zaterdagen van John Noseda verre van ideaal. ‘Ik had zelfs niet één normale zaterdag’, zegt de deejay en oprichter van de Kitsch Club in Knokke. ‘Onze sector werd tijdens de pandemie als eerste lamgelegd en kon als laatste weer open. Gelukkig bestaat Kitsch Club al dertien jaar en hadden we daardoor een buffer opgebouwd. Pas in het weekend van 19 februari kon ik voor het eerst in twee jaar weer doen wat ik het liefste doe: een hele nacht draaien. Dat voelde speciaal.’
Met Kitsch Club is voor Noseda in 2009 alles begonnen – aanvankelijk als pop-up. Later ging hij ook het festival Wecandance op het strand van Zeebrugge mee organiseren en richtte hij in Knokke de cocktailbar Cicciolina en het restaurant Calypso op.
10 AM - ‘Als ik op vrijdagnacht niet heb gedraaid, sta ik relatief vroeg op. De boodschappenbezorgdienst Gorillas brengt pistolets van bakkerij Dellafaille en we nemen tijd voor het ontbijt en de krant. Vers vruchtensap, een boterkoek, een eitje, toast met zalm en avocado: het hotelgevoel, noem ik dat.’
11 AM - ‘Mijn vriendin Julie, onze hond en ikzelf wandelen richting markt en kopen verse producten. We komen er veel bekend volk tegen. Ook dat is typisch voor de markt in Antwerpen. De voorbije twee jaar was corona de grote pauzeknop. Voordien was mijn leven hectisch. Julie woonde in Antwerpen, ik in Gent. Er was geen regelmaat. Intussen hebben we in het centrum van Antwerpen, naast de Meir, ons droomhuis gekocht, verbouwd en ingericht. Ik ben een stadsmens en hier voel ik me gelukkig. In de winter mist Knokke dynamiek. Hier kunnen we ook alles te voet doen.’
1 PM - ‘Soms eten we iets in Sofie’s Place, waar we winter en zomer op het terras zitten. Nu bereid ik thuis voor onszelf en vier vrienden een risotto, bij een glas wijn en mijn playlist ‘Darkness won’t survive after all’ die door de Sonos-speakers klinkt. Ik ben zo iemand die vroeger bij wijze van spreken geen ei kon bakken, maar tijdens de pandemie zelf in de keuken ging staan. Dat doe ik nu elke dag met plezier. Etentjes organiseren en eten klaarmaken is een soort meditatie geworden.’
2.30 PM - ‘We wandelen richting Kloosterstraat en Lange Nieuwstraat, naar vintagewinkels en platenzaken zoals Wally’s Groove World. Meer tijd nemen om op zaterdag ook kunstgalerieën te bezoeken staat op mijn wishlist.’
4 PM - ‘Mijn ultieme guilty pleasure is een hele dag met een zware kater in de zetel liggen nietsdoen. Maar er moet gewerkt worden: terug thuis zonder ik me af. Hoewel ik al twintig jaar dj ben, bereid ik nog altijd mijn set voor, zodat ik niet op automatische piloot draai.’
5.45 PM - ‘Julie en ik lopen snel binnen in de juwelenwinkel Billion Avenue, die zij begin 2020 oprichtte en ik mee hielp uitbouwen. We luisteren hoe het vandaag liep. Voor de winkelverantwoordelijke hebben we een taartje mee.’
6 PM - ‘We nemen een apero met vrienden in café Hopper en dan rij ik naar Knokke.’
8 PM - ‘Om vooraf wat te relaxen, eten mijn vennoot Thomas Van Hoof en ikzelf iets in Le Bistro de la Mer. In het seizoen doen we dat in de ‘private dining room’ van ons eigen restaurant.’
10 PM - ‘We gaan naar Kitsch Club, voor de briefing met de crew. Wat staat er op het programma? Wie zijn vanavond de klanten en waar zitten ze? Waarop moeten ze letten? Welke promo moeten ze later deze week op poten zetten?’
11 PM - ‘De mensen op de guestlist arriveren en ik begin aan mijn dj-set. We gaan uit de bol en genieten van de postcoronasfeer.’
4.30 AM - ‘Ik rij naar mijn ouders in Knokke. Vroeger bleef ik hier elk weekend slapen. Nu draai ik vaak elders, in binnen- en buitenland. In Kitsch Club neemt Thomas meer de leiding. In mijn ideale wereld vertoef ik elke zaterdag in een andere stad, met andere mensen. Dat heb ik enorm gemist. Tenzij het virus anders beslist, komt dat nu mondjesmaat terug. Op 11 maart organiseer ik een feest in Antwerpen en er zijn aanvragen voor Brussel, Parijs en Amsterdam.’