Recept | Toast champignon volgens Carole Solvay
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Madrepore I’ van Carole Solvay.
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Madrepore I’ van Carole Solvay.
In ‘Chef-d’Œuvre’ ontmoeten kunst en koken elkaar in de recepten van chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis.
‘Carole Solvay is een autodidact, net als ik. Haar debuut bij Lee-Bauwens Gallery in Brussel was een complete ontdekking voor mij. Haar delicate werken zijn sculpturale weefsels met pluimen, ijzerdraad en andere vederlichte materialen. Straf en enorm tijdrovend om te assembleren. Dit werk, ‘Madrepore I’, is gemaakt van veren, maar werd vernoemd naar een koraalsoort.’
‘Iets culinairs creëren met gevogelte of zeevruchten vond ik te evident. De sculptuur deed me denken aan een zwam. Dus maakte ik een alternatieve ‘toast champignon’, gemaakt met een laagje tempura van Japanse enoki-paddenstoelen. Die bestrooide ik met poeder van in houtskool gedroogde aubergines.’
Toast champignon volgens Carole Solvay
Ingrediënten
- Voor het poeder van aubergines:
Bereidingswijze
- Voor het auberginepoeder:
- Voor de tempura:
‘Le temps d’un instant’ van Carole Solvay is alleen nog vandaag, op 22 oktober, te bezoeken bij Lee-Bauwens Gallery, Steenbeukstraat 36, 1190 Vorst.
Van donderdag tot en met zaterdag, van 14:00-18:00 uur of volgens afspraak.