Recept | Hasselbackaardappel volgens Luke Fuller
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Tafone’ van Luke Fuller.
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Tafone’ van Luke Fuller.
In ‘Chef-d’Œuvre’ ontmoeten kunst en koken elkaar in de recepten van chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis.
‘In het CID in Grand-Hornu is op de expo ‘Au Charbon!’ interessant werk te zien van Luke Fuller. De keramieksculpturen van de Brit zijn opgebouwd uit artificiële laagjes, geïnspireerd op de manier waarop landschappen geologisch ontstaan. De ‘huid’ van deze sculptuur, ‘Tafone’ genaamd, lijkt wel een soort aardkorst met kraters in.’
‘Daarom koos ik voor een gerecht dat evengoed het resultaat van platentektoniek zou kunnen zijn: de hasselbackaardappel, vernoemd naar een naoorlogse Zweedse aardappelbereiding. Je snijdt de aardappel in zeer fijne plakjes, waardoor er ‘kraters’ ontstaan. Maak dat er onderaan nog een stuk blijft vastzitten. Door de boter worden de laagjes onderling krokant als chips, terwijl de aardappel zelf nog fluffy blijft.’
| Waar | CID in Grand-Hornu
| Wanneer | Tot en met 8 januari 2023
| Website | cid-grand-hornu.be